Menu Close

Två kursdagar med kajak

Tvådagars kurs – redo för egna äventyr

Trots juli månads envisa regn och blåst finns inget som kan stoppa en kajakupplevelse. Med utgångspunkt från stranden vid sjöbodarna i Heestrand börjar vi med “kajakens grunder”. Efter genomgång på land är det dags att prova på i viken. Våra första “soliga bilder” är från juli 2013 då fyra glada, tappra norrmän gav sig in i kajakens värld.

27 – 28 juli 2015 var det dags för Helen och Monika att “öppna nya dörrar” i sina liv – det gjorde de med bravur. Efter genomgång på stranden och lite grundläggande paddling i viken gick det inte att stoppa dem. De ville ut och upptäcka!

Styrkta av jordgubbar, choklad, kaffe, mackor och bullar var det dags att fortsätta vidare.

Efter en god natts sömn var det dags att fortsätta med dag två. Vi började med en kortare tur för att repetera gårdagens övningar och för att komma till en lämplig vik för räddningsövningar. Idag blåste det lite mer, men man hittar alltid lämpliga skyddade ställen.

Efter uppfriskande övningar blir man riktigt sugen på mat! Idag serverades grekisk sallad med bröd och lättöl – och så kaffe och choklad förstås! Jordgubbar och melon slank också ner. Efter två härliga dagar har vi två nya kajakare i våra farvatten.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *